Klassiek Tip


Schubert / Brahms - The Complete Duos / Coda
Wispelwey, Pieter / Giacometti, Pao

ellist Pieter Wispelwey en pianist Paolo Giacometti presenteren met dit dubbelalbum de laatste twee cd's uit een serie van zes op Evil Penguin Records Classics, met de complete duocomposities van hun geliefde componisten Brahms en Schubert. Een uitdaging die ze met liefde en passie zijn aangegaan. Op dit laatste albums brengen Wispelwey en Giacometti ons drie iconische sonates. Eigenlijk is Opus 78 Brahms’ eerste vioolsonate, maar cellisten koesteren de cello-transcriptie van Paul Klengel, uitgebracht in het laatste jaar van Brahms’ leven bij Brahms’ uitgever Simrock. Na drie opnames in D-majeur, waarin de cello-transcriptie staat, hebben Wispelwey en Giacometti eindelijk Opus 78 in de originele toonsoort G opgenomen! Dat zorgt voor ervoor dat de sonate sprankelender en transparanter klinkt dan in de cello-aanpassing.

De dramatische Opus 108 is Brahms’ laatste vioolsonate (1888). Brahms vertaalt het exuberante vuur van z’n vroegste werken in de sobere maar efficiënte stijl van z’n latere oeuvre.

Schubert’s Arpeggione is een juweeltje: van intimiteit, kwetsbaarheid en onbereikbare schoonheid. In alle opzichten is dit album een passende finale.

Pieter Wispelwey en Paolo Giacometti worden door American Record Guide "uitzonderlijk fantasierijke en gepassioneerde artiesten" genoemd, en hun opnames worden door de Sunday Times beoordeeld als "fascinerend, provocerend, en bijna pervers".

€ 22.99Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje