Klassiek Tip


Bach, Johann Sebastian (1685-1750) - Mattheus Passion 4 Cd + Boek
Bach, Govert Jan

Hoe zou het zijn om door een verre verwant van de grote Johann Sebastian Bach aan de hand meegenomen
te worden door grote meesterwerken als de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion? Om door een kalme stem geleid te worden naar de emotionele diepten van het lijden van Christus, naar de hoop en wanhoop van het volk, de twijfels en dwalingen van de apostelen – en vooral door Bachs wonderlijke noten en hun bijzonderheid? Het kan, en nog in het Nederlands ook.
De Nederlander Govert Jan Bach komt voort uit de vele vertakkingen van de familie Bach en was werkzaam als pastoraal psycholoog
in een psychiatrische inrichting. Daar ontdekte hij de waarde van de muziek voor zijn patiënten en vooral de waarde van Bachs passies. Hij verdiepte zich in de wonderen van de Passionen, deelt zijn kennis in het Concertzenderprogramma Geen dag zonder Bach, en heeft nu een gesproken TomTom door zowel de Matthäus als de Johannes op respectievelijk vier en twee cd’s gezet. Fascinerende luisterboeken vol wezenlijke kennis en ervaring die de waarde en kracht van de meesterlijke noten van Bach alleen maar vergroten.

Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje