Klassiek Tip


Mozart, Wolfgang A. (1756-1791) - Le Nozze Di Figaro
Musicaeterna

Perm, 2000 kilometer ten Oosten van Moskou, het hart van Siberië, is de plaats waar de gepassioneerde Grieks-Russische dirigent Teodor Currentzis en zijn orkest en koor MusicAeterna hun missie om de nieuwe referentie opnames van Mozart's Da Ponte Opera's verwezenlijken. Hier werken Ruslands beste musici (o.a. Andrej Baranov, winnaar van de Koningin Elisabeth Wedstrijd 2012) dag en nacht aan een andere, intense muzikale beleving. Onder leiding van Currentzis wordt er tot in de late uurtjes gerepeteerd wordt om een akkoord te perfectioneren.Currentzis' werkwijze wordt gekenmerkt door een zeer hoge mate van perfectie. Zijn missie is om, samen met zijn musici, een opname te maken zonder compromissen.
Currentzis en het orkesthebben zich gedurende 10 jaar voorbereid, het operahuis werd voor de opnames voor 11 achtereenvolgende dagen gesloten waarin de musici zich dag en nacht hebben ingezet tot een mate van perfectie onmogelijk onder andere omstandigheden.
"My credo is that every performance you give has to be like a pregnancy. You have to dream and you have to wait until the time comes when you will see the miracle happen."
'Le Nozze di Figaro' is de eerste opname van de drie Da Ponte opera's. 'Cosi fan tutte' volgt in de winter van 2014 en 'Don Giovanni' wordt in 2015 verwacht.Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje