Klassiek Tip


Various Composers - Memento
Kesteren, Remy Van

Op Memento presenteert harpist Remy van Kesteren zijn visie op de toekomst van klassieke muziek. Voor zijn cd-programma koos hij muziek uit Spanje en Brazilië en vroeg de Nederlandse componist Martin Fondse een aantal nieuwe stukken te schrijven die bij dit gevoel passen. Hij nodigde trompettist Eric Vloeimans, sopraan Nora Fischer en het Mirovia Kwartet uit om zijn ideeën over deze stukken te verwezenlijken. Zijn ideaalbeeld was een cd die als één grote boog van begin tot einde loopt en daarom moedigde hij de gastartiesten aan op overgangen van één stuk naar het volgende te improviseren.
Bekende werken als het Adagio uit het Concerto de Aranjuez van Rodrigo worden in een nieuw daglicht geplaatst door de melodie door een zangstem te laten uitvoeren. En in een aantal preludes van Villa-Lobos is er ruimte voor improvisatie door trompet, zangstem en cello. “Het is een afwisselend en enerverend project geworden, ik kan niet wachten om het ook live te gaan spelen!”
Rodrigo : Concierto de Aranjuez / De Falla : Spanish Dance / Milhaud : Brazileira Villa-Lobos : Preludes / Martin Fondse / music from ‘Hable Con Ella’€ 18.99Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje