Klassiek Tip


Vivaldi / Richter - The New Four Seasons - Vivaldi Reco
Richter, Max / Urioste / Chineke Or

Toen Max Richter in de herfst van 2012 voor het eerst zijn album VIVALDI RECOMPOSED uitbracht, was de impact voor velen ongeëvenaard. Nooit eerder was een van de populairste werken uit de klassieke muziek, Vivaldi's Vier Jaargetijden, op deze manier te horen geweest.

Sindsdien heeft Max Richter wereldwijd miljoenen mensen in vervoering gebracht met zijn "Vivaldi voor de 21e eeuw" (DIE ZEIT), waarbij hij niet alleen diegenen raakt die het origineel door en door kennen en ervan houden, maar ook compleet nieuwe generaties luisteraars, hetzij in concerten, hetzij in films en series, zoals onlangs nog in de Netflix-succesformats Bridgerton of The Crown.

Samen met de muzikanten van het Chineke! Orchestra en de briljante violiste Elena Urioste, duikt hij nu nog dieper in de fascinerende klankwereld van dit baanbrekende werk. Zij voeren de nieuwe versie THE NEW FOUR SEASONS uit op originele strijkinstrumenten uit Vivaldi's tijd en de "Stradivarius onder de synthesizers" - een vroege Moog uit de jaren zeventig.

"Vivaldi's klankpalet te horen in de nieuwe partituur was buitengewoon - het was net vuurwerk Max Richter

Het resultaat is een unieke muzikale reis en een buitengewone gelegenheid om een van de absolute meesterwerken van Max Richter te herontdekken in de schitterende kleuren van de barok. Zelf citeert hij John Cage: "Als kunstenaars is onze zaak nieuwsgierigheid", en merkt op: "Dat is het, denk ik. Creatief werk gaat over het ontdekken van dingen waarvan je het bestaan nie

€ 22.99Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje