Klassiek Tip


End, Felicia Van Den - Sonoro

Felicia van den End is  één van de meest veelzijdige fluitisten van haar generatie. De  bijzondere toon en klankkleur waar van den End veelvuldig om geroemd is wakkert een bredere belangstelling voor het instrument aan. Dit  wordt nog versterkt doordat zij  zich in  haar repertoire keuze niet beperkt tot het klassieke repertoire,  waarin zij  zich van romantisch tot hedendaags thuisvoelt. Van den End verkent graag de mogelijkheden van het instrument in andere genres, zoals jazz en Latijns-Amerikaans.

Haar  liefde voor het Latijns-Amerikaanse repertoire ontstond  tijdens de diverse reizen die  zij naar deze regio maakte. De ontdekking van  deze muziek en de centrale rol die  daarin is weggelegd voor de fluit bleek de kiem te zijn voor haar debuutalbum. Een album waarop zij composities van  Mike Mower, onder anderen Sonata Latino en Opus di Jazz,  combineert met Piazzolla, een Braziliaanse choro en een Mexicaanse traditional.

De titel van het album, SONORO, verwijst naar de stichting waaraan het album is opgedragen.

Tijdens haar reizen naar Mexico ervoer zij de impact van  de voortdurende aanwezigheid van  drugsbendes op het dagelijks leven van  de Mexicaanse bevolking. Dit greep haar zo aan dat zij het plan opvatte om  samen met percussionist Pepe García door middel van  muziek een positief tegenwicht te gaan bieden. Vanuit de stichting SONORO, die zij daarvoor oprichtten, worden concerten door internationale en lokale musici en workshops voor kinderen en hun ouders georganiseerd. Het  beoogde doel van  de stichting is om  kinderen in Mexico, die  zich vaak in een kansloze situatie bevinden en gemakkelijk verglijden tot jeugdcriminaliteit, een ander perspectief te bieden door te werken aan hun zelfvertrouwen middels muziek, theater  en presentaties.  Om  de programma’s zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeftes van  de kinderen en hun ouders volgde Van  den End het CEDLA masters programma Latin  American Studies aan de UvA, dat zij onlangs succesvol voltooide.
Klassiek Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje