Boxenactie


Wagner, R - Der Ring Des Nibelungen 16 Cd + Dvd
Various

Wie het over opnamen van Wagners Ring des Nibelungen heeft, heeft het automatisch over de legendarische registratie die in de jaren 1958-1965 onder leiding van Sir Georg Solti plaatsvond.
Niet alleen omdat hij met de Wiener Philharmoniker en fenomenale solisten als Hans Hotter, Birgit Nilsson, Kirsten
Flagstad, Christa Ludwig en Wolfgang Windgassen werkte, maar ook omdat het de eerste keer betrof dat de vier
avondvullende opera’s als cyclus opgenomen werden en omdat het opnametechnisch en logistiek een huzarenstukje was. Dat was te danken aan de fameuze producer John Culshaw, die op langspeelplaat zo veel mogelijk de theatersfeer bij de thuisluisteraar wilde overbrengen, en van vele state-of-the-art-technieken gebruik maakte. Aan het einde van de twintigste eeuw werd de hele cyclus door het Britse Gramophone terecht tot ‘opname van de eeuw’ gekozen. Inmiddels is deze briljante registratie geheel geremasterd op cd verkrijgbaar, samen met
het briljante twee cd’s tellende ‘An introduction to Der Ring des Nibelungen’ van Deryck Cooke. Een box die in geen enkele cd-verzameling mag ontbreken, dus wie nog een hiaat heeft, doet zijn voordeel met deze fantastische aanbieding. Ook de Wagnervrezers, want aan de hand van Cooke wordt Solti’s vertolking van de Ring één groot avontuur.

€ 73.99Boxenactie Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje