Drama Tip


Pride R2 Nl (Dutch Subtitles) - Warchus, Matthew
Releasedatum: 2 februari 2015

Dé feelgood komedie van het jaar gebaseerd op een bijzonder, waargebeurd verhaal, met een grote ensemble cast bestaande uit bekende Britse acteurs en nieuwe talenten! Met o.a. Bill Nighy (THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL, LOVE ACTUALLY), Imelda Staunton (VERA DRAKE) en Dominic West (THE WIRE).

Over de film

Het is zomer 1984 - Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van stakende mijnwerkers te ondersteunen. Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt niet open te staan voor hun steun. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp op het platteland van Wales en trekken eropuit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen.
Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.

 

★★★★ "Het verrukkelijke Pride...is een fijne, ontroerende film die je weer vertrouwen geeft in de mens." - NRC Handelsblad

★★★★"Een knappe balans tussen humor en ernst...het maakt Pride tot iets bijzonders." - de Volkskrant

 DVD Extra's:

Ook op Blu-ray.

Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje