Drama Tip


Io Sono Li (Shun Li And The P R2 Nl (Dutch Subtitles) - Segre, Andrea
Releasedatum: 7 november 2013

Shun Li is een jonge Chinese vrouw die via mensensmokkelaars in Rome terecht is gekomen. Ze moet keihard werken in een naaiatelier om de schuld af te betalen die ze voor haar reis heeft gemaakt. Als ze haar best doet, zo is haar beloofd, mag ze haar zoontje laten overkomen, dat ze heeft achtergelaten bij haar ouders.
Op een dag besluiten haar bazen dat ze naar Chioggia moet verhuizen, een eilandje in de buurt van Venetië. Daar hebben Chinezen een bar overgenomen; Shun Li moet hier als serveerster werken. De clientèle van de bar bestaat vooral uit vissers, ruwe types die niet allemaal even aardig zijn tegen Shun li die nauwelijks Italiaans spreekt. Maar één van hen, Bepi, vat sympathie voor haar op, misschien wel omdat hijzelf ook een buitenlander is. ‘De dichter’ wordt hij
genoemd, want hij houdt van poëzie, een liefde die hij deelt met Shun Li. De gemeenschap reageert echter zeer afwijzend op deze vriendschap.
Io sono Li werd bekroond met meerdere awards op het Filmfestival van Venetië en de Lux‐prijs van het Europese Parlement.

Drama Tip Archief

Nieuwsbrief Inloggen Bestellen Contact Over ons Winkelwagentje